Den som fortsätter kämpa når alltid någon sorts vinst.

1981 fick vi i uppdrag att starta ett tryckeri. Som tur var hade min kompanjon Mats Söderberg både tryckt och gjort repro förut. Själv kunde jag ingenting om grafiska branschen. Jag ringde upp en kompis och frågade hur man gör en kalkyl. Och på den vägen är det.

Vi arbetade många timmar och genom att lära oss av misstagen fick vi reda på hur man skulle göra rätt och det räckte ganska långt.

Efter 2007 började vi avveckla delar av vår grafiska produktion för att anpassa oss efter den nya digitala tidens villkor.

Min erfarenhet från alla år med Katarina Tryck är att den som fortsätter kämpa når alltid någon sorts vinst. Avvecklingen lyckades under ordnade former och sedan augusti 2012 ingår Katarina Tryck i Åtta.45 Tryckeri AB.

 

Boken ”Bosse och hans värld” publicerades 2007 med 40 vykort utgivna mellan 1985 och 2007. Vykortsskrivandet blev min frihet och skapande mitt i ett hektiskt företagarliv med ansvar för företag, anställda och produktion.

I denna bok ”Bosse och hans värld del 2 – mellan himmel och jord” ingår 16 vykort publicerad från 2007 fram till 2014.  Uppskattningsvis har över 400 000 vykort nu postats sedan det första vykortet 1983 och skrivandet har periodvis varit min drivkraft att fortsätta driva ett tryckeri – även när det sett som mörkast ut.