Bosse & Mats på konditori Vivex på Bellmansgatan, Söder 1982.

Katarina Tryck Historia

” -Vi fick i uppdrag att starta ett tryckeri. Som tur var hade Mats både tryckt och gjort repro förut. Själv kunde jag ingenting om grafiska branschen. Jag ringde upp en kompis och frågade hur man gör en kalkyl. Och på den vägen är det.” sagt av Bosse.

Det har varit en lång resa med Katarina Tryck och till 25 års jubiléet 2006 försökte jag sammanfatta det viktigaste som hänt under dessa år. Mötet med alla människor; anställda, leverantörer och kunder har varit det viktigaste i historien. Tryckerifesterna som startade 1986 har varit minnen för livet med möten, musik och föreläsningar om t ex Vargens historia, Universums uppkomst och om Tiden.

Från 2007 påbörjade Mats och jag avvecklingen av offsettryck i stort format (70×100 cm) då industriutvecklingen krävde fabriksdrift för att lyckas och vi bedömde att inte skulle vara det bästa för oss.

Förutom grafiska branschens snabba omvandling blev min kompanjon Mats Söderberg sjuk 2009 och avled sedan i mars 2010. Det ledde till att jag började avveckla all produktion och 2012 blev Katarina Tryck en del av Åtta.45 Tryckeri AB.  Jag är glad över att två av mina anställda som jag jobbat ihop med i över 20 år, Mats syster Karolina Lindmark Söderberg och Mattias Eriksson, kunde också följa med på den helt nya resan!

Katarina Tryck historia

Historien som PDF