Om Bosse Bergqvist

Min barndom gav mig tillgång till två världar – en var gatan i Stockholms förorter och en på landet i Spillersboda, Roslagen.

1969 var jag en ung 17 åring som reste till U.S.A. för ett år och det startade en lång kedja av händelser som alla leder fram till ett nu. Jag gjorde ett uppbrott från sina befintliga strukturer och kommit till ett helt främmande land med ett annat språk.

Det är en rikedom att få tillgång till flera världar och det har gett mig en möjlighet till reflektion och självmedvetande.

Efter en utbildning på Arkitektlinjen på KTH i Stockholm drogs jag in i politiken, men halkade 1981 i på tryckeribanan, som finns skildrad i framför allt Vykortsbok del 1. Min kompanjon Mats Söderberg och jag startade en resa där vi fick lära oss allt på egen hand genom ”trial and error” och det förutsatte att vi inte gjorde samma misstag flera gånger.

Sedan 1981 har jag arbetat med trycksaker och drivit Katarina Tryck AB fram till 2012 då jag avvecklade all produktion för att ingå i Åtta.45 Tryckeri AB. Där jag fortfarande jobbar som säljare, gör offerter och pratar med kunder, som är den roligaste delen av mitt jobb!